Demà, 22 de juliol, Mare Terra Fundació Mediterrània realitza la 29a edició del Dia de Platja, on la importància no és només retirar els residus que es troben a la platja Llarga, sinó també conscienciar de la problemàtica que s’associa a aquests.
Cada any arriben als oceans 8 milions de tonelades de plàstic, un residu que triga a degradar-se entre 100 i 1000 anys. I que malauradament no només el veiem a la superfície, sinó que el 99% es queden al fons marí, impactant sobre els ecosistemes.
I que passa a Espanya?
Doncs que si valoréssim la seva conscienciació ambiental, estaria suspesa. El nostre territori llança 126 tonelades de plàstic al dia, col·locant-se com el segon país que més plàstics llença al mar Mediterrani.
Residus que acaben als mars i a les nostres platges, per un destí final incorrecte. Residus que destrossen ecosistemes i trencant l’equilibri entre la flora i la fauna.
Aquest any, és un any atípic, però Mare Terra Fundació Mediterrània, creu en la necessitat, de amb un format més reduït, seguir amb el Dia de Platja. La sensibilització ambiental en temps de COVID, és molt necessària ja que gràcies al confinament vam veure com la natura es recuperava i no la podem deixar perdre.
La natura és la nostra aliada contra les pandèmies, i ara que ve l’estiu, que tornem a sortir al carrer, no podem deixar de cuidar l’entorn i protegir-lo. I que millor que fer la neteja d’un ecosistema tant necessari com és el costaner.