Xarxes de pesca abandonades asfixien els oceans

Naturaleza
Publicado en Viernes, 08 Noviembre 2019
AddThis Social Bookmark Button

Unes 640.000 tones de “xarxes fantasma” (xarxes de pesca perdudes o abandonades) acaben cada any al mar, dada equivalent al pes de más de 50.000 autobuses de dos pisos.

Aquestes xarxes representen un 10% dels plàstics que es troben al mar y, que sovint, provoquen la mort de la fauna marina, que se enganxa i queda atrapada, segons revela  Greenpeace al seu informe Redes fantasmas: el abandono de redes de pesca amenaza nuestros océanos.

640.000 toneladas de redes de pesca abandonadas ‘estrangulan’ a los océanos y su fauna

El informe coincideix amb l'expedició ‘De Polo a Polo’, que ara és al Monte Vema, una muntanya submarina font de gran biodiversitat a l´Atlàntic, a 1.000 kilómetros de la costa de Sudáfrica, on encara es poden trobar restes de la indústria pesquera que algun cop va estar activa.

“Molt de temps després de la seva vida útil, les xarxes de pesca continuen matant ii contaminant fins i tot ecosistemes remots como la muntanya submarina Vema. És bastant macabre veure el llegat de la pesca destructiva en un lloc tan remot como aquest”, diu, des de Vema Thilo Maack, portaveu de la campanya Protegeix els Oceans de Greenpeace.

El informe mostra que el 6% de totes les xarxes usades, el 9% de totes las trampes de pesca pasiva i el 29% de tots els palangres romanen al mar.

Els vells estris de pesca també fan molt de mal als hàbitats submarins.

“Fins i tot la llangosta de Tristán, una espècie icònica de Vema, la qual va estar a punt d'extingir-se dues vegades per culpa de la sobrepesca, ara mostra senyals de recuperació gràcies a la prohibició dede la pesca de fons. Això indica com els oceans tenen una sorprenent capacitat de regeneració".

"Però per mantenir aquesta recuperació en el futur, el Monte Vema i el seu ecosistema únic han d'estar completament fora de l'abast de les activitats humanes. Les proteccions actuals dels ecosistemes en aigües internacionals clarament no són suficients”, afegeix Pilar Marcos, responsable de la campanya de Oceans en Greenpeace España.

Greenpeace reclama una gestió més estricta de les mortals xarxes fantasmas, inclòs un Tractat Global dels Oceans que podría protegi el 30% dels oceanos pel 2030, prohibint les activitats humanes més perilloses, inclosa la pesca industrial.

Més información a YouTube: "Las redes de pesca fantasma ahogan la vida marina"

Aquest article ha estat publicat al diari verd Ecoticias, líder digital en medi ambient.

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews

Utilizamos cookies para mejorar la experiencia de navegación. Si continuas navegando, consideramos que aceptas su uso. Saber más.

Acepto las Cookies de este sitio web.