El PACMA, premi Ecoticias als Ones Mediterrània

Premi Ones
Publicado en Martes, 14 Mayo 2019
AddThis Social Bookmark Button

El Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA) és una formació política creada l’any 2003 la raó de ser de la qual és la defensa dels drets dels animals i la protecció del medi ambient. El partit va néixer en una època en què l’animalisme era minoritari a Espanya i existien molt poques veus que defensaven canvis en la legislació per al regne animal. Poc a poc, i finançant-se de manera exclusiva amb les quotes dels seus afiliats, el PACMA ha anat creixent i el seu suport electoral s’ha multiplicat en tots els comicis. I el més important és que han aconseguit situar els drets dels animals en l’agenda política espanyola i la seva força ha estat imprescindible per a la creació d’una consciència animal en la nostra societat.

Entre moltes altres mesures, el PACMA defensa en el seu programa la prohibició de qualsevol tipus d’espectacle taurí (de fet, el seu primer nom va ser Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal) i de exhibicions amb animals (circs, delfinaris, etc.), acabar amb la caça i la pesca esportiva, el tancament de les granges pelleteres i de foie-gras, l’enduriment de les condemnes del Codi Penal per maltractament animal, la legalització de l’accés dels animals en transports públics, la promoció de la dieta vegana en els menjadors de centres públics i restaurants, etc. Les altres dues bases que sustenten l’ideari del PACMA són l’ecologisme i la justícia social.

Durant els últims anys, el PACMA ha liderat diverses campanyes animalistes que han comptat amb un gran suport popular. La més mediàtica ha estat sens dubte la del Toro de la Vega de Tordesillas. Durant més d’onze anys, la formació va portar a terme una intensa lluita plena d’activisme social, pressió política i batalles legals. Les imatges cruentes que el PACMA mostrava cada any sobre el festeig van ser vistes a tot el món i van aconseguir posicionar a una majoria de la societat en contra d’aquesta salvatge tradició. Després d’una manifestació multitudinària a la Porta del Sol de Madrid, finalment el PACMA va assolir el seu gran objectiu. El maig del 2016 es va aprovar el Decret que impedeix la mort en presència de públic del Toro de la Vega, i per tant el seu abatiment amb llances per part dels veïns de Tordesillas. Per fi, després de molts segles, el PACMA va aconseguir fer justícia.

Se li atorga un Premi Ones per contribuir de manera decisiva a la creació i el desenvolupament d’una consciència animalista a Espanya, per reivindicar des de fa 15 anys que els animals tenen drets i assolir que aquesta idea formi part de l’agenda política, per defensar idees progressistes a nivell social, i per liderar la batalla que ha permès acabar parcialment amb el Toro de la Vega.

 

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews

Utilizamos cookies para mejorar la experiencia de navegación. Si continuas navegando, consideramos que aceptas su uso. Saber más.

Acepto las Cookies de este sitio web.