Activat el nivell 3 del Pla Alfa per risc d'incendis

Notícias
Publicado en Martes, 23 Julio 2019
AddThis Social Bookmark Button

darp

La Generalitat ha activat el nivell 3 del Pla Alfa a 73 municipis per l'elevat risc d'incendi. D’aquests municipis, 32 corresponen a zones elevades de  la Conca de Barberà, Segarra, Anoia , Bages i Solsonès, on encara s’està segant  i  41 són termes municipals de les comarques de la Terra Alta, Ribera d’Ebre, Segrià , Garrigues, Priorat, que presenten un estat de sequera acumulada, i que poden veure’s més afectades per les difícils condicions meteorològiques.

Els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant estaran restringits a partir de demà matí. Demà el cos d’Agents Rurals conjuntament amb Mossos d’Esquadra i  ADF efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat. Es farà un control pel molt alt risc d’incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d’incendi.

Es poden consultar els municipis en aquest mapa i està previst que el Pla Alfa 3 es mantingui activat com a mínim fins dijous,cosa que pot comportar la restricció d’accessos als massissos forestals  afectats i zones predeterminades

Els 90% dels incendis forestals  s’originen  com a conseqüència de l’activitat humana, ja sigui de forma accidental o per imprudències. Per reduir el perill d'incendi, feu cas d'aquests consells:

  • Evitar la freqüentació de les zones forestals durant les hores de màxima insolació
  • Evitar la circulació de vehicles a motor i l’ús de maquinaria por de zones  forestals en la franja horària  compresa entre les 13  i les 18  hores.
  • No utilitzar bufadors,  serres radials  o altres eines que puguin general guspires o  sobreescalfaments.
  • En els treballs de la sega,
  • En cas de detectar una columna de fum prop del bosc  o qualsevol conducta que pugui comportar perill d’incendi forestal  comunicar-ho de forma immediata a través del telèfon 112

 

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews

Utilizamos cookies para mejorar la experiencia de navegación. Si continuas navegando, consideramos que aceptas su uso. Saber más.

Acepto las Cookies de este sitio web.