Amparo Sánchez, premi Ones Mediterrània

Notícias
Publicado en Lunes, 06 Mayo 2019
AddThis Social Bookmark Button

La cantant, compositora i productora Amparo Sánchez és una de les pioneres de la música de fusió a Espanya, així com un dels màxims exponents del moviment conegut com mestissatge musical. Va ser l’alma mater del mític grup Amparanoia, que va editar vuit discos i va fer gires multitudinàries per Espanya, Europa i Amèrica Llatina, fins que el 2008 va iniciar la seva carrera en solitari. És una de les poques artistes espanyoles que han estat reconegudes amb el prestigiós World Music Award de la BBC, guardó que va recollir el 2005 com a millor banda europea. Tot i que encara li queda molta carrera per endavant, a dia d’avui ja se la pot considerar com una icona de la música espanyola de les darrers dècades.

Però més enllà de la seva trajectòria artística, cal posar en valor el nom d’Amparo Sánchez perquè des dels seus inicis ha estat molt involucrada en la defensa dels drets humans i molt compromesa amb tot tipus de temes socials. Sempre ha entès la música com un mitjà per canviar el món, i això es veu reflectit en les seves lletres. D’aquesta manera, Amparo Sánchez ha impulsat múltiples campanyes solidàries i ha participat en moltes d’elles com a col·laboradora. Ha estat involucrada en projectes contra el racisme, en defensa de la cultura solidària i d’ajuda a les dones víctimes de violència sexual a l’Àfrica, entre moltes d’altres. El feminisme és un dels seus principals cavalls de batalla, i per això va ser reconeguda amb un Premio Meridiana, atorgat per l’Institut Andalús de la Dona a persones que defensen la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes.

Un altre dels punts destacats de la seva carrera va tenir lloc l’any 2014, quan va publicar el llibre ‘La niña y el lobo. Vivir para contarlo, una historia de violencia machista y superación’. En aquesta obra, Sánchez explica sense pèls a la llengua la seva experiència real com a víctima de maltractaments, que va patir des dels 14 fins als 24 anys. ‘La niña y el lobo’ és molt més que un testimoni real: és una història de superació i esperança, que aconsegueix convèncer els seus lectors que és possible abandonar les pors, la culpa o la vergonya i trencar amb el seu maltractador. Que una artista famosa i amb tant d’èxit com ella reconegués que havia estat víctima de la violència de gènere va ajudar moltes dones anònimes que també havien patit el mateix drama a fer-se més fortes i posar fi a la seva situació.

Se li atorga un Premi Ones per haver-se convertit en una icona de la música espanyola, per desenvolupar una carrera artística en la qual el feminisme, els valors humanitaris i l’ecologia sempre han tingut un gran protagonisme, i per utilitzar el seu prestigi per impulsar campanyes solidàries en favor de les persones més desfavorides.

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews

Utilizamos cookies para mejorar la experiencia de navegación. Si continuas navegando, consideramos que aceptas su uso. Saber más.

Acepto las Cookies de este sitio web.