Tarraco Viva, premi Ones Mediterrània

Notícias
Publicado en Lunes, 06 Mayo 2019
AddThis Social Bookmark Button

L’any 1999 es va celebrar la primera edició del llavors conegut com Festival internacional de la cultura romana. Aquestes jornades de reconstrucció històrica es van posar en marxa per reforçar la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO de Tarraco. L’esdeveniment va ser un gran èxit i se li va donar continuïtat. Vint-i-una edicions després, Tarraco Viva s’ha convertit en un dels festivals de divulgació històrica més importants i prestigiosos d’Europa. També és la principal eina amb què compta Tarragona per mostrar al món el seu meravellós patrimoni romà, fins al punt que avui dia la ciutat no s’entendria sense la celebració d’aquest certamen.

Les xifres parlen per si mateixes. Tarraco Viva supera des de fa diversos anys els 100.000 espectadors, molts d’ells turistes, amb el conseqüent benefici econòmic per a la ciutat. Se celebren gairebé mig miler d’actes, com reconstruccions teatralitzades de la vida en època romana, visites  guiades pel patrimoni, col·loquis, demostracions gastronòmiques, tallers, etc. Tot això és possible gràcies al treball de les més de mil persones que mobilitza el festival sota la batuta de Magí Seritjol, que és el fundador, el director i l’alma mater de Tarraco Viva.

Tarraco Viva funciona d’una manera singular. A diferència d’altres festivals del mateix estil que banalitzen la cultura, Tarraco Viva aposta pel rigor històric i la reflexió. I ho fa des del convenciment que la millor manera d’enriquir la nostra societat és no oblidar ni qui som ni d’on venim. La passió per la història, la investigació, la divulgació i Tarragona són els motors que permeten que Tarraco Viva no deixi d’avançar. I tant de bo que continuï sent així durant molts anys, perquè com diu Magí Seritjol, “la cultura és tan necessària com tenir un plat a la taula”.

Se li atorga un Premi Ones per difondre la història antiga de manera atractiva i provocar la reflexió sobre el nostre passat, present i futur, per ser un referent europeu dins dels festivals de divulgació històrica gràcies a l’esforç i la passió de centenars de tarragonins i tarragonines, i per conscienciar la societat sobre la importància del patrimoni cultural.

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews

Utilizamos cookies para mejorar la experiencia de navegación. Si continuas navegando, consideramos que aceptas su uso. Saber más.

Acepto las Cookies de este sitio web.