Unes 35.000 morses queden atrapades en platges d'Alaska degut a la falta de gel

Notícias
Publicado en Jueves, 02 Octubre 2014
AddThis Social Bookmark Button

Almenys 35.000 morses corren el risc de morir en una remota platja d'Alaska on van quedar atrapades, en un fenomen atribuït al desglaçament a l'Àrtic, a causa del canvi climàtic, segons han explicat els experts en medi ambient. Inicialment van ser censats uns 1.500 animals a la platja, però en els últims dies es van multiplicar exponencialment.

"La nostra estimació més aproximada és ara 24 vegades més gran", va dir Megan Ferguson, del servei aeri de control dels mamífers marins de l'Àrtic. Les morses "queden encallades en un espectacle que s'ha fet comú en els últims sis a vuit anys, com a conseqüència de l'escalfament climàtic", assenyala l'agència de Control Geològic nord-americà (USGS, per les seves sigles en anglès), en un comunicat.

A l'estiu, el gel marí es retira lluny cap al nord de les aigües continentals del mar de Chukchi, en aigües dels Estats Units i Rússia, una condició que no es registrava una dècada enrere. "Durant els seus períodes normals de descans després d'alimentar-se en el mar, les foques simplement s'amunteguen a la costa", ha afegit.

Informa: Ecodiario

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews

Utilizamos cookies para mejorar la experiencia de navegación. Si continuas navegando, consideramos que aceptas su uso. Saber más.

Acepto las Cookies de este sitio web.